Orbita ontwerpt woonschuur in Wierden

September 2017

De door Orbita in samenwerking met Atelier ROAD ontworpen woonschuur aan de Stegeboersweg 13 in Wierden is door de welstandsarchitect positief beoordeeld. We hebben de plannen verder uitgewerkt en de aannemer zal in oktober met de bouw starten.

Die plannen betreffen de realisering van een nieuwe woonschuur met bijgebouw op een prachtige plek in het buitengebied van Wierden. De toekomstige bewoners hebben vele reizen door onherbergzame gebieden van o.a. IJsland, Noorwegen en Schotland gemaakt. Hun wens is het gevoel van buiten en in de natuur te zijn en de vrijheid daarvan in hun nieuwe energiezuinige woning te ervaren.

Helaas is het nodig gebleken om de bestaande opstallen te slopen, gezien de slechte staat waarin ze zich bevinden. Maar de nieuwe woonschuur met bijgebouw worden op het nieuwe streekeigen Wierdense erf op een bijzondere en eigentijdse wijze gesitueerd. In het vertrouwde silhouet van het boerenlandschap van de buurtschap de Huurne verandert niets ingrijpends.

De gesloten noord- en oostgevels zorgen voor privacy en optimale isolatie aan de kant van de bewoonde wereld, maar de transparante zuid-en westgevels bieden ruimschoots zicht op het boeiende coulisselandschap. In de levensloop bestendige en voor de opdrachtgever ideale plattegrond worden door middel van bijzondere zichtlijnen relaties gelegd met dit mooie oude Twentse landschap.

Download de PDF Terug

LAATSTE
NIEUWS

Orbita ontwerpt woonschuur in Wierden

De door Orbita in samenwerking met Atelier ROAD ontworpen woonschuur aan ...

Steun aan Twents dialect

Johannes Dollen is een liefhebber van het Twentse dialect, vandaar dat ...

Orbita Architectuur

Vestigingsadres
Tolgaarde 22
7642 EZ Wierden
Direct contact
T  06 1500 7247
E   dollen@orbita.nl

U kunt voor meer informatie contact
opnemen met Johannes Dollen