Orbita begeleid bouw woning Diepenheim

Juni 2014

De door Atelier ROAD uit Zwolle ontworpen woning in een nieuwbouwwijk in Diepenheim is door de welstandsarchitect positief beoordeeld. ROAD heeft de plannen verder uitgewerkt, de aanvraag omgevingsvergunning is ingediend en zij heeft Orbita verzocht om de nieuwbouw te begeleiden, de aanbesteding te verzorgen, de bouwdirectie te voeren en de bouwvergaderingen te leiden.

Ten noorden van het pittoreske Twentse kunst- en kastelenstadje Diepenheim worden enkele kavels uitgegeven voor de bouw van vrijstaande en 2 onder 1 kap woningen. Atelier ROAD is gevraagd om een ontwerp te maken voor één van de vrijstaande woningen.

Atelier ROAD heeft deze woning van binnenuit ontworpen; uitgangspunten waren o.a. de positie van de leefruimtes t.o.v. zon- en daglicht, zichtlijnen van en naar het landschap en de ruimtelijke beleving van de woning.

Vanuit het interieur heeft ROAD vervolgens het exterieur ontworpen met als inspiratie de materialisering van de in de omgeving gelegen boerderijen, schuren en de watermolen de Haller.

Download de PDF Terug

LAATSTE
NIEUWS

Orbita ontwerpt woonschuur in Wierden

De door Orbita in samenwerking met Atelier ROAD ontworpen woonschuur aan ...

Steun aan Twents dialect

Johannes Dollen is een liefhebber van het Twentse dialect, vandaar dat ...

Orbita Architectuur

Vestigingsadres
Tolgaarde 22
7642 EZ Wierden
Direct contact
T  06 1500 7247
E   dollen@orbita.nl

U kunt voor meer informatie contact
opnemen met Johannes Dollen